No eihän tämän näin pitänyt mennä..

Tänään 8+0 ultrassa ja odotan keskenmenoa perjantaihin mennessä tai sitten keskenmeno saadaan aikaiseksi lääkkeellisesti.

Pampulalla todettiin hidas hcg:n nousu, hidastumaa kasvussa, liian iso ruskuaispussi (6mm ja viikon päästä jo liki 8mm) ja sydänäänet eivät jaksaneet. Liian iso ruskuaispussi kuulemma viittaa liki poikkeuksetta vakaviin kehitysvammoihin ja ennakoin keskenmenoa. Normaali yläarvo  ruskuaispussille olisi n. 5 mm. Hcg 140 (blaston siirrosta 15 pv) , 360 (blaston siirrosta 17 pv) ja 861 (blaston siirrosta 20 pv) tuplaantuivat, mutta olivat hyvin matalat. Myöhäinen implantaatio olisi voinut olla mahdollinen.

Tulipa sitten tutustuttua tähänkin sanastoon ja tietoja löytyi eniten englanniksi netistä (lääketieteelliset tutkimukset keskenmenoista yms.). Varsinainen telenovella oli Pampula hcg-arvoineen ja ultrineen.

Onneksi tämä tieto tuli ripotellen, joten olen menetyksen kanssa hyvin sujut. Mitä suurimmalla todennäköisyydellä Pampulalla oli vakavia kehityshäiriöitä. Hintaa Pampulalle tuli noin 32 000€ (ihan en nyt vanno, pää ihan pöljänä), joista tärppikierroksen kulut noin 1800€ ( pas, kokeet ja ultrat).

Siispä odottelen vuotoa ja kp1 :ä - josta jatkan vielä uuteen ivf:n. Jos kroppa suoriutuu eroon Pampulasta mallikkaasti, voi ivf:ää yrittää hetimmiten uusiksi. Niinpä tämä metsästäjä metsästää seuraavaksi vuotoa, jälkitarkastusta ja plussatestejä toivoen niiden kerrankin näyttävän vain yhtä viivaa. Päässä pyörivät pelon aiheet ovat, kuinka kivuliasta tämä tulee olemaan ja voinko pitää Pompulasta huolta keskenmenon aikana? Ja kauhistus jos keskenmeno alkaa kesken työpäivän, joka on valitettavan todennäköistä - siispä ostin Tenoja työkassiini huomiselle ja laitan mukaan kipulääkkeitä.

Pampula oli niin kovin vaikea saada edes alulle ja mahdoton saada syliin saakka.Uusi projektini, kolmas raskauteni ja toivottavasti toinen lapseni, ansaitsee oman nimensä. Olkoon uusi projekti uusi nimeltään, jään sitä vielä miettimään. Pimpula ja Pumpula ei enää ihan tunnu riittävän, jokin meni rikki. Unelma, haave, toive..

Ainakin Pampula opetti minut katsomaan nukkuvaa Pompulaa tänäkin yönä suuren kunnioituksen ja kiitollisuuden vallassa tämän rauhallista unta. Kiitollisuus olemassaolevasta on läkähdyttävä.

Kaunista viikkoa kaikille: se ei pelaa, joka pelkää!