Hups

Tajusin juuri kun juttelin toisen raskaana olevan tuttuni kanssa, että en ole käynyt kuin yhdessä neuvolassa. Tai joo, sen tiesin. Mutta sitä en tiennyt, että tuttuni oli ollut ensin terveydenhoitajan ja sitten lääkärin luona esim. sisätutkimuksessa. Itse juttelin eka neuvolassa kivan tädin kanssa, että toka käynti on vain jutustelua voimavaroista ja että ne olin varmaan punninnut huolella jo ennen projektin käynnistämistä. Niinpä sovimme, että "tavataan joskus elokuussa" ja voin mökkeillä rauhassa. Fine. Mutta kyllä mä lääkäriin olisin halunnut.

Aloin sitten googlettamaan ja neivolan sivuilla luki vielä, että pitää olla käynyt terveystarkastuksessa ennen 16. rv:n loppua saadakseen esim. äitiyspakkauksen. Whaat. 

Nyt odottelen soittoa neuvolasta, jätin ajanvaraukseen soittopyynnön. Ihan oman mielenrauhan vuoksi. -Heti muokkaus, soitto tuli näin nopeasti. Sain soittoajan omalle neuvolatädille huomiseksi. Kyllä lääkäri kuuluu asiaan ja oli soittaja samaa mieltä, että parempi käydä.

Toinen mitä tajusin on, että pitääkö asuntovelallisen ilmoittaa pankkiin muuttuvasta elämäntilanteesta vai ei? En nyt haluaisi ihan kylähullu olla ja soittaa pankkiini ilmoittaakseni, että olen raskaana. Jos ei kuulukaan tapoihin, niin voi siellä olla hämmästynyt asiakasneuvoja..